1005406039864150 Strašák jménem KARMA
top of page

Strašák jménem KARMA

Aktualizováno: 12. 10. 2023

Karma uuuaaa


Co je skutečně karma? Jak na nás působí? Co hrozného jsme udělala v minulém životě? Proč pykám nyní za něco, co si ani nepamatuju?!


Strašák jménem karma, kdo by ho neznal.

  • karma je zdarma

  • ono se ti to vrátí

  • mám to po rodičích

a mnoho dalších, ale asi nikoho nenapadnou křídla, andělé a spravedlnost...


Do doby než jsem potkala karmickou numeroložku (karmaložku) Renatu Otysovou jsem na karmu nepohlížela jinak, pak mi udělala rozbor mého data narození, spadla mi brada a změnil se mi svět.

I když jsem zaměřena na bloky a vlastní limity, aby se mi šlo životem lépe, nějak jsem nerozuměla kompletnosti toho, co karma je.

 

Píšu to jako karmický laik, zcela záměrně, protože si myslím, že více lidí může mít stejně chybný úhel pohledu, jako já tenkrát a dokonce jako mnoho expertů na samotnou karmu, kteří neví, co to karma je.

Karma totiž není nic jiného než příčina a následek.


Tedy na nějakou vaší akci se stane patřičná reakce (i neakci), jen s karmou to mnohdy přesahuje tento život, proto se ti těžko vidí důvody a odpovědi na tvá "proč?".


Samozřejmě se neptáme "Bože proč se mi tak daří?" ale spíše se ptáme "Proč zrovna já?".

A tady nastává problém s vnímáním karmy.


Ptáme se na věci, co nás pálí, a tak se řeší jen stinná stránka karmy a kde je skutečná pravda?


Opět uprostřed.


Karma není trest, je to následek a jako následek je pozitivní, i negativní.

(neutrální do toho spadají taky, ale o ty si zaslouží svůj vlastní článek, protože jim vůbec nevěnujeme pozornost a přitom jsou tak důležité)


Máš mnoho dobrého, díky tvým dobrým činům, měl bys o nich vědět, je to to, co ti totiž reálně pomáhá, o co se skutečně v sobě sama můžeš opřít, ale i třeba to, co ti dočerpá energii a zvyšuje chuť, sílu a lásku pro život.


Na druhé straně jsou tu překážky, které ti ale nehází někdo nebo něco vně, je to "jen" dokonalá realita přímo pro tebe, jež poskládala správné rodiče, partnery a příležitosti, abys tvé předešlé nepochopení, mohl zpracovat jinak, nově a tím se naučit něco nového (doplnit květ života), v tom ti pomáhá to vše, co už zvládnuté máš, a tak se můžeš posunout zase dál, s bohatší škálou věcí, schopností a vlastností, o které se můžeš opírat.


Proto, při správné práci na sobě, sílíme.


Čím jsme silnější, tím více zvládneme.


Všichni jsme asi slyšeli "každý má jen tolik, kolik unese".

Ano, a tahle rovnice generuje jasné výsledky, čím více víš, čím více máš zvládnuté, tím složitější a těžší máš výzvy - na druhé straně, nic menšího by výzvou nebylo...

Jako při hře sudoku, na začátku si vezmete lehkou, ale v čase se omrzí a jsi rád, že máš střední obtížnost, až přejdeš na těžké - už každou hned nevyluštíš, ale díky Bohu za ně, že?


Až teda na ty výrazné přešlapy, o tom ale zase třeba někdy příště...


Tedy karma je dobrá, i špatná, férová, i nekompromisní, pomáhá, i potápí a hlavně za ní nemůže nikdo a nic, jen ty sám!


Tvořil jsi jí v minulých životech, tvoříš ji dnes, tvoříš ji zrovna teď.

Není to nic daného a neměnného, naopak je to tvárnější, zajímavější a nápaditější, než by se mohlo zdát.


Doslova tím jak existuješ, dějí se následky.

(existence přesahuje životy a následky pojmenováváme karmou)


Tvé následky ti vytvořily pomyslná vězení, bloky, limity, výzvy, předpoklady, ale taky talenty, možnosti a schopnosti, které v tomto životě máš.


Rodová karma je téma, o kterém se nyní hodně hovoří, měla své místo, nutnost a účel, věci se mění a i rodové karmy se můžeme vzdát - ano můžeme, nic víc a nic míň, protože nic není automatické a bez akce, se nestane požadovaná reakce


protože bez příčiny, nemůže nastat následek.


Jako ti sloni - malý slon je uvázán lanem za nohu, nemůže proto nikam odejít, jak roste, sílí, až je z něj dospělý slon, už může odejít, ale bohužel už ho ani nenapadne to zkusit, protože pořád vidí ten provaz okolo své nohy.


Jsme tak zvyklí na naše karmy, že nás ani nenapadne je odložit, proto se uklidněme od euforie transformace a podívejme se pravdě - karmě - do očí.


Kdo neudělá krok, zůstane uvězněn stále.


Transformační doba, ve které se nyní nacházíme, nám poskytuje možnosti, příležitosti a indicie, které říkají "hele co kdybys zkusil jít dál, než ti dovoluje lano", "podívej se sem, to lano není tak tlusté, jak bývávalo, když jsi byl malý", "támhle vzadu je strom, který má super jablka, zkus se k němu vydat", "už tu nemusíš zůstávat, i když ostatní tu stále budou" a mnoho dalšího...


Tato doba přináší příležitosti přímo pro tebe, ale je jen a jen na tobě, co s nimi uděláš, jak s tím naložíš a zda se vydáš, i když mnohdy sám, nebo si zvolíš zůstat, nezkusit, neopustit, neodejít...


Ať už tak nebo tak, je podstatné vědět, že jde skutečně o tvé vlastní volby a jak už to s nimi bývá, každé tvé rozhodnutí (nerozhonutí) generuje patřičné následky.


Tedy otázka je, jakou karmu si jdeš nyní tvořit ty?


Věřím, že Renatka by vše vysvětlila mnohem lépe, sofistikovaněji a samozřejmě odborněji, proto mi promiňte laický pohled na karmu, od dvojnásobného sedmičkového karmika, s velkým respekte k vlastním omezením a hrdostí vlastních kvalit.

Alex

 

Pochopit svou karmu jdi sem -> https://renataotysova.cz/ Změnu úhlu pohledu a přepis podvědomých přesvědčení uděláme spolu -> k Alex


 

Ať co nejdříve porozumíš sobě, pak totiž se tvůj svět bude moci proměnit.

46 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page